Kult


Vi är tre tjejer i gymnasieålder som håller på med en ungdomstidning som handlar om kulturlivet i Umeå. Vi skriver om olika arrangemang och evenemang i staden. Vi har bl.a. skrivit om hårdrocksdokumentären Hard steel, två teatrar; bitterfittan och galenskapelsens förförelse. Vi har också gått på operorna Dröm och verklighet och Julie. Vi har recenserat ganska många caféer och tänker recensera några till. Tester av olika sporter och även kladdkakor kommer också ingå i tidningen. Vi har även skrivit om mode i staden där bl.a. umeå fashion weekend och streetmode har ingått. 
    Vi kommer att gå på fler konserter och andra evenemang i framtiden. Annat som tidningen kommer innehålla är recensioner av filmer, böcker och skivor. En novell och en krönika kommer också att finnas i tidningen som kommer att bli utgiven i februari eller mars.

/Johanna, Jennifer och Alexandra


Ida & alla ni andra inblandade

Tack för ert fina arbete för Umeås unga!!!!


/Big Family, Gm Nicke

Mer från Big Familys aktiviteter på V44 dagarna, Kultorlovet

Vi va också med och arr badresa med Ersboda slöjdförening.

Nästan två fulla bussar tog barn från ersboda och bullmark till Ö-vik och en härlig badresa.

Många föräldrar följde med och tog ansvar vilket va kanon.



Alla va nöjda med arr,et och jag tror detta kommer att arrangeras flera ggr. En extra eloge till Emil och Carro som slitit med detta.

//Nicke
Big Family Cruisers
www.raggarna.se

Aktivitetsdagar med Big Family på Ersboda Folketshus.

V 44 hade vi två aktivitetsdagar med boxningsrink m jättehandskar, löpbana med gummiband på ryggen. Fotbolls tält med skott träning samt sumobrottning för både små barn och ungdom. Månd & Tisd 15-23

Vår ordinarie ungdomsverksamhet, café, spel film mm hade vi också full fart på.

Vi hade runt 100-120 besökare båda kvällarna, med en 50/50% blandning pojkar & flickor. Alla va kanon nöjda och ville ha samma arr igen.

Alla åldrar besökte oss, även vuxna. Alla tyckte det va kul och de kommentarer vi fick va bara positiva.

Kostnaden inkl allt va 5000kr. Lokalstöd tillkommer då Ersboda FH till viss del sponsrade oss med den.

//Nicke
Big Family Cruisers
www.raggarna.se

Ps. Se mig i Wipeout på Kanal 5 i vinetr och håll tummarna då jag ska visa va Umeås unga kan;)

Kortfilms-marathon efter arrangemanget

Dagen innan fixade jag fika för folket som skulle komma. Det kom oturligt nog inte full så många som ajg hade hoppats. Det kom 10 stycken ungefär. Plus någon som kom och gick. Men det var ändå trevligt och alla tyckte om kortfilmerna.

Det som jag hade kunnat göra bättre var att be någon hjälpa mig med marknadsföringen samtidigt som jag även skulle ha försökt trycka mer själv på min egna marknadsföring.

Jag styrde för det mesta upp det själv, och försökte nå ut genom så många kanaler som möjligt. Jag frågade som sagt Film I Västerbotten om film och det gick bra!

Att fixa lokalen gick också bra dom var väldigt samarbetsbvilliga på folkets hus.

 

Så även fast det inte kom så mycket så hade ju allt hursomhelst gått åt rätt håll och det var trevligt att se att det folk som kom åtminstone kunde njuta av stämningen som fanns där!


Kortfilms-marathon innan arrangemanget

Under en onsdagskväll den 28 Oktober så var det Kortfilms-marathon på Bio Marx (Folkets Hus) det startade 17.00 och fortsatte till ungefär 21.00
Folk fick komma in gratis. och fick fika gratis så det skulle bli mer trevligt.
Det visades kortfilmer som var producerade inom Västerbotten. Dessa filmer fick vi tag på tack vare stort hjälp av Film i Västerbotten, som även lånades oss en projektor för att visa det för folket!


Jag fick hjälp av en kompis att göra affisch för att gå ut till folk om kvällen här är denHär är en affisch på bland annat kortfilmskvällen men även en annan grej som hände under kulturlovet.    (Kortfilmsiinfon är till höger)

AHHHHHHH, kartongkläder!

Kartongklädernas film är nu färdigredigerad! Jag fick lite eld i baken av Lena och sammanställde den på momangen. Enjoy!


Arrangemanget var acceptabelt jämställt då det hade hela 75% besökare av manligt kön. Det blev även en litenliten del av kulturlov-videon där min kjol samt mitt ben syns. Vi drack även kaffe och var nöjda.

--
Mikael Nordfeldth

Tack DIY och alla elever!

Alla eleverna på lägret

Kulturlovslägret med Umeå Dansskola fick hela 32 deltagare plus tre lärare. Temat Halloween syntes inte bara i danserna vi övade och visade upp, utan även i kläder och smink, och tittade man sig inte noga för så kanske man satte sig på en spindel! Tre dagar dansade vi, umgicks och myste i Dansskolans anda, och det hela avslutades med en uppvisning för släkt och vänner på vår egen teaterscen med riktigt scenljus. Malva, Alma och Hilda är bara tre av deltagarna som tyckte att lägret var toppen och väldigt roligt. Syns på nästa lov allesammans!

Halloweentema


Halloween Box Busters tackar för sig...

...och hoppas på återseende nästa år!
Tack Umeå kommun, Brälappen och Stale för all support. Självklart också tack alla som kom och åkte och käkade korv i solen!

Trevligt trevligt

Efter lite sista-minuter-strul gick även mötet med BJD-intresserade av stapeln. Det var många glada skratt och en del intresserade blickar. Att få göra den här hobbyn känd är helt underbart roligt eftersom den så snabbt smittar. Vi har redan en del nya medlemar även om vi inte har en officiell förening, det måste väl anses positivt?

Tack för en trevlig kväll allihop!


KATASTROFprojektet är klart!

tack till alla! det gick fan bra. vi hade kul. alla hade kul. alla nöjda.
puss!
KATASTROF

MAD!

Tjobelidoba!!!!
Nu måste jag berätta lite om vad som hände på MAD för alla er som inte var där av någon anledning.
Banden spelade och i pauserna mellan gigen så fanns det både filmvisning och dansmatta för den danssugna.
För dem som istället var hungriga var det korvgrillning utanför Hamnmagasinet och man kunde ta sig en god, färgglad och alkoholfri drink i baren!


Inte riktigt alla was kung fu fighting...

...men vi var ett par stycken, närmare sex personer som tränade kungfu i måndags. Efter det blev det middag, och filmvisning på Bio Marx, Folkets Hus. En riktigt bra dag för alla som var där. 
 

Tennbrodyr för unga!

Under torsdags kvällen var det en workshop i tennbrodyr i Sävars bibliotek. Det var drop in mellan kl: 16-20 för alla unga. Det kom totalt 4 stycken under kvällen som provade på att göra sitt egna tenntråds smycke. Samtliga valde att göra ett armband var.
Man kunde välja mellan olika tenntråds varianter och olika färg på sitt renskinn till smycket. Alla smycken blev väldigt personliga och alla var jätte duktiga.
Vi hade en mycket trevlig kväll och fick dessutom en privat show av en trollkarl som fanns på plats samtidigt.
Jag tror denna workshop väckte intresse hos de flesta som provade på det och det känns som att det finns intresse för fortsatt tennbrodyr.

Emelie Snadström från Umeå och Klara Holmgren från Sävar deltog under workshopen.Klara tenntråds armband, färdigt!

Jag som höll i workshopen heter Annie och hade en fin kväll!

TP inte TC - efter(-)festen

Lugnet efter stormen. deltagarna från spelkvälllen har lämnat lägenheten. Kvar finns massa tomma tallrikar spridda spelpjäser och en lugnande Jack Johnson i högtalarna.
Det dracks kaffe och te, pratades, skrattades och skreks. Kampen över tårtbitarna (av plast) var hård och prestigefylld men Isabell med nya killen (?!) tog hem spelet.

Om ni har koll på vad Grönlands största glaciär heter, vad getens sträva päls kallas, eller hur många medaljer Sverige tog under första veckan i sommar-OS i Sydney 2004 (0 stycken, någon överraskad?) så hade ni varit vår bittra fiende =)

Några citat från  kvällen:
" jag lärde mig mycket om Sveriges kultur och historia, det är kul för mig som nyinflyttad från Tyskland."
"de här bullarna med choklad i var hur goda som helst, jag tog tre stycken"
"vad i =()//&%&*¤¤&**%%?! det hade jag ingen aning om!"
"det gör inget om du svarar fel en gång, det har de andra gjort 1000 gånger"
"det här vär jättekul det måste vi göra om även utan kommunens sponsring!"

Tack Umeå Ungdomsstad 2009!
/rebecka

RSS 2.0