'EVERYBODY WAS KUNG FU FIGHTING' MÅNDAG 26/10

- EN HELDAG MED KINESISK KAMPKONST!

Trött på fotboll, eller på att cykla i grupp inomhus?

Wushu, eller Kung Fu som det också kallas är kinesisk kampkonst, och är en annorlunda träningsform som aktiverar hela din kropp. Träningen är varierad och dynamisk. Fokus ligger på rörelserna, och träningen kan liknas vid gymnastik och dans, även om innehållet är ett annat.


MÅNDAG 26/10
Vi arrangerar en heldag där ni får prova på tai chi, wushu och traditionell "praying mantis kung fu" (bönsyrse-kung fu). Efter det så går vi på kinarestaurang och äter mat, och avslutar med en biovisning av en grymm kungfu-rulle  med Jet Li - "Fearless". Maten får man betala själv men resten bjuder vi på (föranmäl dig så kan vi se om vi kan få till ett bättre pris). 

Wushu uppstod och utvecklades eftersom kampkonsten var ett sätt att överleva Kinas många krig och politiska uppror. Några som gjort sig kända för sin kung fu är de buddistiska shaolinmunkarna. En stor del av dagens wushu har sitt ursprung i shaolintemplet och många av de tekniker som vi tränar idag härstammar direkt därifrån.

 

Det finns många sätt att träna wushu och många olika ändamål med träningen. I vår klubb fokuserar vi främst på form - taolu på kinesiska. Taolu är övning av olika tekniker sammansatta i långa serier; slag, sparkar och hoppsparkar, och träningen används för att lära in rörelserna till fulländning, men också för att användas vid uppvisning och tävling. Träningen kräver stor disciplin och ställer dig och din kropp på prov. Vi tränar främst chang quan (long fist) men också olika vapenstilar som stav, spjut, sabel och svärd. Andra stilar som nan quan (south fist) och mer traditionella stilar som tanglang quan (praying mantis) förekommer.

 


En liten trailer från en uppvisning som vår klubb gjorde för ett par år sedan:



Och några bilder för att visa lite mer av hur wushu kan se ut!










För er som inte vet "vad praying mantis klung fu" är så lägger jag ut ett litet klipp (och jag gissar att de flesta inte har den blekaste aning om vad det är).




Kommentarer
Postat av: Joakim

Ni som vill med och äta middag kan skicka en anmälan till [email protected]



Eller om ni undrar över något 070 661 58 99

/Joakim

2009-10-21 @ 17:23:54
URL: http://renyi.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0