Innebandydagar


Tråkigt att behöva säga att vårat läger är över. Men det har varit två jobbiga och samtidigt roliga dagar för alla medverkande. Jag och susanna kan inte annat än att tacka för sponsringen vi fått för att få dessa två dagar till att gå från idée till verklighet.

Onsdagen och torsdagen under denna vecka har vi bara tränat, tänkt och pratat innebandy.
Dagarna var uppbyggda med fokus på teknik, pass och fys ena dagen och spel, uppspel den andra. Något som gav en stor guldkant under detta lilla läger var att vi fick låna in två spelare ifrån Ibk dalens Herrlag. I form av Johan Alm och Sebastian Håkansson, vilket tjejerna tyckte var roligt.

Vi har inte bara setts på hallen utan även på förstasidan på vk sporten på torsdagen. Riktigt roligt med extra PR för lägret.
Man kan göra mycket med ett projektarbete om man har kontakter och en vilja. Vilket både jag och susanna haft hela tiden med detta projektarbete.

Tjejerna vi hade under dessa dagar spelar vanligtvis i Holmsund citys f94/95 och Obbola IK f94/95. Och utifrån vår utvärdering vi hade i slutet av lägret kunde man sammanställa att tjejerna tyckte detta var roligt samt att vi skötte oss mycket bra som ledare.

Jag och Susanna tyckte detta läger varit skit roligt att planera och leda. Och nu är det tillbaka till verkligheten som gäller för oss alla.


Kram Rebecca och Susanna

Missa inte MAD på Hamnmagasinet!!!

Tjobelidoba alla glada hörslovsfirare!!
Nu på fredag, alltså imorgon anordnas MAD (music agains drugs) på Hamnmagasinet. Det kommer vara DISCO och band som spelar, knasigt kul kommer det att bli!!
Dra med hela ditt kompisgäng och kom dit och få en trevlig kväll, så hoppas jag att vi ses!

En toppendag!

Efter många motgångar fick vi äntligen ha vår efterlängtade workshop i improvisationsteater! Det kom visserligen inte så många som vi väntat oss, men det innebar trots allt att vi alla fick mer tid på scen (vilket inte är helt fel!) och dessutom mer fika per person:) Det var verkligen en dag som var värt allt slit!

Också ett stort tack till Emil & company från skuggteatern! Ni lyckades göra det både roligt och utvecklande för alla, trots de olika förkunskaperna! Ni gjorde ett fenomenalt jobb!

Kram och hej! Hoppas vi ses snart igen!
Becca





Innebandydagar i Holmsund

Hejsan hoppsan

Vi är två tjejer som heter Susanna och Rebecca och vi går årskurs 3 på gymnasiet. Vi har under tredje året en kurs som heter PA100. Detta innebär att man under ett år ska göra ett projekt. Vi har då valt att anorda ett Innebandyläger nu under onsdag och torsdag på kulturlovet. Den största anledningen till varför vi valde att göra ett läger, är för att båda två är väldigt intresserade och vi är själva aktiva inom innebandyn.

De som kommer delta under våra lägerdagar är Obbola IK och Holmsund Citys tjejer födda 94/95. Vi valde dessa lag för att de kommer i framtiden vara stommen för ett J18 lag och vi vill ge dem möjligheten att lära känna varandra på och utanför planen på ett bra sätt.

Under dessa två dagar kommer vi att ha 4 träningar, ett fyspass och aktiviteter som inte har med boll och klubba att göra. Vi kommer även att bjuda på lunch till tjejerna. Vi kommer att hålla till på storsjöhallen i Holmsund så där kommer det vara fart och fläkt från ca 10.00-18.00 under båda dagarna. Kom gärna och kika!

Förberedelserna inför detta läger har varit enorma. Man tror inte att det är så mycket som ska fixas, men man måste lägga ner kropp och själ för att få allting att fungera. Men allt fungerar om man vill :) Vissa dagar har varit värre än andra. Vi har åkt fram och tillbaka i stan nu de sista dagarna och fixat allt från mat till speedshoting maskin... Nu idag har vi försökt få ihop våran pastasallad som vi ska äta i morgon till lunch (Bilder från dagens lunchfixande finns längre ner på sidan).


Detta är då gurkorna som behövs till en pastasallad för 40pers. Inte nådigt.. Tog lååång tid att hacka upp.
18 gurkor, den ni!


Pastasallad i mängder.



Rebban hackar för fulla muggar

Vi kommer troligtvis att intervjua tjejerna under tiden på lägret och höra vad de tycker osv. Vi hoppas också på att kunna ta och lägga in så många bilder som möjligt under tiden. Vi ska göra vårt bästa.

Vi skriver snart igen och berättar hur fantastiskt roligt vi har det! :)
Peace / Suss och Rebban


YOUTUBEVIDEO!!

Har ni sett kulturlovets grymma video?!
KOlla in:
http://www.youtube.com/watch?v=TN1dvl652Wk

Naket, svettigt och hårigt!! å massa kultur.
Kulturlov 2009



PÅ umeå kommuns hemsida:
http://www.umea.se/umeakommun/kulturfritid/arkiv/arkivkulturochfritid/hiphopvideoomkulturlovet.5.9a01f3d124799ea4c380003346.html

På VK.SE
http://www.vk.se/Article.jsp?article=309134&comment=true

Kulturlovsdansläger med Umeå Dansskola

Nu är det bara en dag kvar! Välkomna alla nya och gamla elever på kulturlovets roligaste dansläger! Tre olika lärare, fyra danslektioner om dagen. Roliga aktiviteter, svettiga danskombinationer, och fin gemenskap i olika åldrar. Ta med alla kompisarna och följ med oss på dansläger!


TP inte TC

Nu är kedjesms:en skickade och massmejlen trillar ner i inboxar över hela stan. 
Förberedelserna inför Berghems största spelkväll är i full gång! På listan över inbjudna finns kusiner, barndomskompisar, pojkvänner, syskon, beachvolley-kompisar, flickvänner, jobbarkompisar och ytligt bekanta. Spelen köptes in i förra veckan, det blir drabbning i Alias, TP, Monopol, Alfapet, Poker och Twister.
Intrigerna och pakterna spirar (ungefär som i expedition Robinson) och på lördagkväll smäller det =)
/rebecka

gå inte in på vår blogg

katastrofumea.blogg.se


Påverkansdag på Hamnmagasinet

Tjenare!
Idag, denna regniga söndag, klockan 13.00 börjar en påverkansdag på Hamnmagasinet med att Skuggan ska ha en Improshow, därefter bjuder ungdomsrådet på påverkanscookies mot idéer. Klockan 15.00 är det en jättespännande workshop om hur man kan påverka miljön genom att göra kläder i kartong. Vid ca 17.00 börjar en kläd- och prylbytarkväll så har du gamla kläder eller grejer som du inte använder, ta med dem till Hamnmagasinet!!
 

RAPvideo:)))))

Under gårdagen påbörjades inspelningen av en rap (alltså inte en rap som kommer ur munnen när man har druckit för mycket sockerdricka) video som går ut på att vår eminente hiphopsnubbe adam provar på en massa olika aktiviteter som finns med i kulturlovets program. Videon kommer bli klar idag, så ni kan hålla utkik!

Det första han fick prova på var att åka snowboard i snön bakom isladan. Adam hade endast provat på snowboard två gånger innan men visade goda kunskaper. Han fick hjälp av ett gäng ungdomar.


Nästa stopp var på Hamnmagasinet för kartonger med budskaps-bygge.


Parkourträning och besök av kartongkillarna med sina färdigställda kartonger med budskap.


Kretsenkillarna visar upp lite eldshow.


Sedan ett besök på Kulturcenter för barn och unga där Adam fick en massa bakgrungsdansare till sin video.


Efter detta besökte vi Hemmakväll för lan och videoinspelningen fortsatte sedan hela kvällen.

/FridaundJulia

KATASTROF i skellefteå

åh. vi finns fortfarande inte med i programmet, trots den fina gifen

Workshop i Improvisationsteater

Halloj alla glada!
Vill ni vara med så är det bäst att ni snabbar er - bara 10 platser kvar nu!
Ha det gott! XD

Nu är det snart KATASTROFdags

KATASTROFgänget laddar. Det börjar kännas lite nervöst. Vi ar jobbat på mycket med marknadsföringen och vår blogg. Vi skulle ta över hela den här om vi postar alt här. Jag ser verkligen fram emot måndag!




kram
lisa

Balettakademien erbjuder workshops för en guldpeng under Kulturlovet




Balettakademien i Umeå erbjuder dansworkshops under Kulturlovet för bara tio kronor!
För mer info, tider och anmälan klicka här

Dessutom har firar Balettakademien 40 års jubileum med föreställning 28 och 29 oktober, kolla in här för mer info!




Teaterföreställningen Fotbollsbögen




Det finns ingen öppet homosexuell "Zlatan". Den manliga idrottsvärlden är full av homofobi. Hur är det då att komma ut som bög för en lagkompis? Om detta handlar föreställningen Fotbollsbögen av och med Mårten Svedberg.

Föreställningen ges den 29 oktober 2009 klockan 19 på Ungdomens hus, Hamnmagasinet. Den handlar om allas rätt att bli respekterade och riktar sig i första hand till ungdomar från 16 år och uppåt.


Kom gärna hela lag och se den som en gemensam lagaktivitet!
De lag som vill se föreställningen uppmanas att anmäla laget i god tid eftersom det är begränsat antal platser. Eventuellt överblivna platser fördelas i entrén.


Anmäl senast 28 oktober 2009 till [email protected]

OBS! Föreställningen är gratis, men om du uteblir utan avanmälan debiteras du kostnaden 150 kr/person.

Välkommen!


Vid frågor kontakta gärna:
Outi Krekula
Umeå Fritid
090-16 21 45 eller 070-699 35 59

 



Halloweendisco på Studion

Umeå Fritid Unga arrangerar halloweendisco på Studion (Umeå Folkets Hus) fredag 30/10 för årskurs 7 och uppåt.
Läs mer om discot på affischen!



Big Family Cruisers

Måndag - Tisdag, kl 15-23 under kulturlovet anordnar Big Family Cruisers aktivitetsdagar på Ersboda Folkets Hus. Där erbjuds underhållande eftermiddagar och kvällar för hela familjen. Fika, film, sumobrottning, sällskapsspel med  mycket mer!

 

För mer info ring:
Big papa: 070-213 93 93 eller Jonny 070-256 82 73

THE BOYS ARE BACK IN TOWN


Halloween Box Busters


ABJD - Asian Ball Jointed Doll utställning

Asian Ball Jointed Doll på MariehemMegumi

Känner du för att få veta mer om denna hobby som sprider sig som en löpeld genom Sverige? Vill du få se några av dessa dockor på riktigt? Har du en egen docka och vill komma i kontakt med likasinnade?

Oavsett vad så är du hjärtligt välkommen! Vi kommer ha en utställning och information i första hand men även andra trevliga aktiviteter och fika kommer förekomma. Träffen sker den 24/10 mellan kl 12-16
Temat är Halloween och de som vill får komma utklädda, men det är inget krav, bara en extra kul grej. Även vissa av dockorna kommer vara utklädda.

För att få komma in samt få reda på exakt plats måste en anmälan göras till : [email protected]
Skriv ert namn och att ni vill dyka upp så kommer vi svara så fort vi kan.

Anmälan är inte bindande och naturligtvis är inträdet gratis. Vi vill bara ha ett hum om hur många som kommer.


Vill ni ha mer information är det bara att maila på ovanstående adress eller besöka oss på vårat forum på Apberget om ni använder er av det. Forumet heter BJD.

Välkomna!


KATASTROF crew

Om vi skulle uttrycka vår frustration och indignation över att vi fortfarande inte finns med i programmet i en gif skulle det kunna se ut så här:

Idag har vi sprungit runt som galningar på tegs central och raggat folk. Vi har spridit hur mycket affischer som helst och våra 500 flyers är nästan slut. Det här måste bli stort.

'EVERYBODY WAS KUNG FU FIGHTING' MÅNDAG 26/10

- EN HELDAG MED KINESISK KAMPKONST!

Trött på fotboll, eller på att cykla i grupp inomhus?

Wushu, eller Kung Fu som det också kallas är kinesisk kampkonst, och är en annorlunda träningsform som aktiverar hela din kropp. Träningen är varierad och dynamisk. Fokus ligger på rörelserna, och träningen kan liknas vid gymnastik och dans, även om innehållet är ett annat.


MÅNDAG 26/10
Vi arrangerar en heldag där ni får prova på tai chi, wushu och traditionell "praying mantis kung fu" (bönsyrse-kung fu). Efter det så går vi på kinarestaurang och äter mat, och avslutar med en biovisning av en grymm kungfu-rulle  med Jet Li - "Fearless". Maten får man betala själv men resten bjuder vi på (föranmäl dig så kan vi se om vi kan få till ett bättre pris). 

Wushu uppstod och utvecklades eftersom kampkonsten var ett sätt att överleva Kinas många krig och politiska uppror. Några som gjort sig kända för sin kung fu är de buddistiska shaolinmunkarna. En stor del av dagens wushu har sitt ursprung i shaolintemplet och många av de tekniker som vi tränar idag härstammar direkt därifrån.

 

Det finns många sätt att träna wushu och många olika ändamål med träningen. I vår klubb fokuserar vi främst på form - taolu på kinesiska. Taolu är övning av olika tekniker sammansatta i långa serier; slag, sparkar och hoppsparkar, och träningen används för att lära in rörelserna till fulländning, men också för att användas vid uppvisning och tävling. Träningen kräver stor disciplin och ställer dig och din kropp på prov. Vi tränar främst chang quan (long fist) men också olika vapenstilar som stav, spjut, sabel och svärd. Andra stilar som nan quan (south fist) och mer traditionella stilar som tanglang quan (praying mantis) förekommer.

 


En liten trailer från en uppvisning som vår klubb gjorde för ett par år sedan:



Och några bilder för att visa lite mer av hur wushu kan se ut!










För er som inte vet "vad praying mantis klung fu" är så lägger jag ut ett litet klipp (och jag gissar att de flesta inte har den blekaste aning om vad det är).




16/10

Idag var vi på Forslunda och Hippologum för att sätta upp affischer och dela ut flyers om kulturlovet.

På Hippo fick vi en kompis!

www.umea.se/kulturlov


Swingum

Erika Borgström jobbar som instruktör på Swingum i Umeå. På kulturlovets fredagskväll anordnar Swingum bland annat en nybörjarintroduktion i Lindy Hop för alla åldrar. Vi har ställt lite frågor till Erika om hennes dansintresse.



Fotograf: Erik Lövbom

 

 

Hur länge har du jobbat som instruktör på Swingum?

I två år.

 

Hur länge har du hållt på med dans?

Jag började dansa som liten, men Lindy Hop började jag med för fyra år sedan.

 

Vad är det roligaste med Lindy Hop?

Det är en mångsidig och uttrycksfull dans. Man kan lära sig mycket och fort, men man fortsätter alltid att utvecklas. Det är en härlig dans med mycket glädje.

 

Är det en svår dans för nybörjare?

Det är både och. För vissa är det lätt i början och för andra tar det längre tid, det är olika från person till person.

 

Är intresset för Lindy Hop stort i Umeå?

Ja det är rätt stort, vi har från 70 till 100 personer per kurs varje termin. När vi anordnar danskvällar kommer det runt 40 personer, och på vår största kväll kom det över 100 personer.

 

Några tips till dem som är intresserade att börja med Lindy Hop?

Kom till Swingum!

Det är också bra att lyssna på jazzmusik för då man kan låtarna så går det bättre. Sen är det bara att ta med ett par sköna skor och komma och dansa!

 

 

Läs mer om Swingums danskväll på http://umea.se/kulturlov


School of Heavy Metal

Vi mötte upp två glada killar, Fredrik Lindkvist och Niklas Engberg för en intervju om deras arrangemang School of Heavy Metal som de ska hålla under kulturlovet.

Hur kom ni på idén att ni skulle anordna School of Heavy Metall under kulturlovet?

Förra hösten kom jag på tanken att ha en intensivvecka där man spelar hårdrock, eftersom att just hårdrock är så populärt. Tanken är att vi gör egna låtar, spelar klassiska hårdrockslåtar, man kan också få röstträning av en sångpedagog. Vi vill göra det här på ett roligt sätt med lite kollokänsla., det bjuds även på fika under kursdagarna. Vi avslutar kursen med en uppspelning.

 

Varför har ni valt just hårdrock genren?

Vi lärare kan den genren bra och det är även den genren som har flest förfrågningar i vanliga fall. Många har aldrig spelat i band förut, då kan den här kursen bli som ett startskott för att sedan efter kursen kanske starta ett eget band. Sen kommer ju många hårdrocksband från Umeå, då är det roligt att föra den trenden vidare.

 

Tror ni att det kommer komma flest tjejer eller flest killar?

Vi hoppas såklart på att det kommer ungefär lika många, men majoriteten gällande just hårdrock är flest killar Vi vill uppmana tjejer att komma hit och spela!

 

Vilken målgrupp tror ni att ni kommer locka flest av?

Kursen är riktad till personer i åldern 13 år och uppåt, men egentligen spelar åldern inte så stor roll. Bara man kan spela ett instrument någorlunda och att man är intresserad av musik.

 

Vad är det bästa med att undervisa i musik?

Det är helt klart att se en persons utveckling. I början kan man se att personen är osäker i sitt spelande men i slutet av en kurs så är den mycket mer självsäker, det är som att se en helt annan person.

 

Läs mer om School of Heavy Metal på http://www.folkuniversitetet.se/templates/ArrLista05.aspx?id=98643


Natt-lan på Hemmakväll

Jim Andersson har med hjälp från Emelie Holmberg på Hemmakväll styrt upp ett Natt-LAN som ska hållas under Kulturlovet. Vi träffade honom på Hemmakväll för att ta reda på mer om idén.

 

Hur kom du på att du ville anordna ett lan?

Jag såg D.I.Y affischen och trodde först att den som kom på det bästa förslaget vann 100.000 kr själv, så var det ju inte. Men när jag ändå hade bestämt att jag ville göra ett lan så kändes det dumt att bara lämna det.

 

Vad spelar du när du lanar?

Mest CS (Counter-Strike) och WC3 (World of Warcraft 3)

 

Har det varit svårt att anordna lanet?

Inte så värst

 

Tror du att det kommer komma mycket folk?

Ja, jag har varit runt på några skolor och berättat om tid och datum. Då var det många som hade frågor och verkade intresserade.

 

Annordnas det många lan i Umeå?

Oftast är man väl några kompisar som styr ihop lan hemma hos någon, men det är olika.

 

Natt-lanet kommer att hållas den 26-27 oktober på Hemmakväll, mer info hittar ni här.


Midgård<3<3




Nu har vi börjat marknadsföra Kulturlovet på skolorna och igår var vi ute på Östra, Midgård, Prolympia och John Bauer för att hänga upp affischer och dela ut flyers.
Slash praktikanterna Frida och Julia!

Måla med oss!



blogg




Maskeradsittning "Cirque du Freak"

Vi vill välkomna studenter från umeå universitet att delta på vår maskeradsittning.
Sittningen riktar sig först och främst till humanister och beteendevetare eftersom
platserna är få och vi vill bygga upp ett band mellan institutionerna.
Andra studenter är självklart välkomna att köpa biljett i mån av plats.
(släpper överskottet sista halvtimman av biljettförsäljningen)

Åldersgräns 18 år
230:- inträde och då ingår...
En makalös och dekadent trerättersmiddag
Underhållning -En kväll full av överraskningar!
Fina priser för bästa utklädnad och andra lekar
Eftersläpp klockan 22.00 - Läkarvillan

Mvh Nils Larsson och Olivia Ekman
PS- släpp lös ditt inre freak och se till att komma utklädd!

Så underbar och makalös!


THE IMPROSHOW

Varmt välkommen på kulturlovs Impro!

Skuggteatern Presenterar

The Improshow

på Hamnmagasinet Söndagen den 25 oktober kl 13:00
Helt Gratis!

Helt Improviserad underhållning som lockar fram det ohämmande och spontana skrattet.
Publiken bestämmer innehållet i scener och sångnummer med uppbackning av vår eminenta improvisationsorkester.

Hjälp Mac Gyver ur knipan, finn kärleken i Tur i kärlek, se uppföjlningen av City Sjukhuset
och mycket mycket mer.

Här ska det roas
!

Läs mer om Improshowen på vår hemsida www.skuggteatern.comThe Improshow   söndagen den 25:e oktober kl 13.00   på Hamnmagasinet.  Helt gratis!

Ungredaktion

Ungdomar som är intresserade av att blogga, fota och dokumentera under Kulturlovet

Igår kväll var jag på det första mötet med de ungdomar som är intresserade av att ingå i en ungredaktionen under Kulturlovet.

Ungdomsombuden Lena Lie och Rebecka Jakobsson höll i mötet och berättade lite om Kulturlovet och vad vi behöver hjälp med. Ungdomarna kommer bland annat att fota och blogga här innan och under kulturlovet.

Jag var med på mötet för att berätta att det finns chans att få ingå i en ungredaktion även efter Kulturlovet. Vi på Umeå Fritid Unga behöver också hjälp att dokumentera våra arrangemang, med foton, bloggar och annat. :)

Med på mötet var också en frilans-fotograf som hade en kul idé om ett projekt under lovet: en fotovägg där bilderna byts varje dag. (Om jag förstod det hela rätt. :))

Maria Lindqvist, webbredaktör www.fritidunga.se

RSS 2.0