School of Heavy Metal

Vi mötte upp två glada killar, Fredrik Lindkvist och Niklas Engberg för en intervju om deras arrangemang School of Heavy Metal som de ska hålla under kulturlovet.

Hur kom ni på idén att ni skulle anordna School of Heavy Metall under kulturlovet?

Förra hösten kom jag på tanken att ha en intensivvecka där man spelar hårdrock, eftersom att just hårdrock är så populärt. Tanken är att vi gör egna låtar, spelar klassiska hårdrockslåtar, man kan också få röstträning av en sångpedagog. Vi vill göra det här på ett roligt sätt med lite kollokänsla., det bjuds även på fika under kursdagarna. Vi avslutar kursen med en uppspelning.

 

Varför har ni valt just hårdrock genren?

Vi lärare kan den genren bra och det är även den genren som har flest förfrågningar i vanliga fall. Många har aldrig spelat i band förut, då kan den här kursen bli som ett startskott för att sedan efter kursen kanske starta ett eget band. Sen kommer ju många hårdrocksband från Umeå, då är det roligt att föra den trenden vidare.

 

Tror ni att det kommer komma flest tjejer eller flest killar?

Vi hoppas såklart på att det kommer ungefär lika många, men majoriteten gällande just hårdrock är flest killar Vi vill uppmana tjejer att komma hit och spela!

 

Vilken målgrupp tror ni att ni kommer locka flest av?

Kursen är riktad till personer i åldern 13 år och uppåt, men egentligen spelar åldern inte så stor roll. Bara man kan spela ett instrument någorlunda och att man är intresserad av musik.

 

Vad är det bästa med att undervisa i musik?

Det är helt klart att se en persons utveckling. I början kan man se att personen är osäker i sitt spelande men i slutet av en kurs så är den mycket mer självsäker, det är som att se en helt annan person.

 

Läs mer om School of Heavy Metal på http://www.folkuniversitetet.se/templates/ArrLista05.aspx?id=98643


Kommentarer
Postat av: Fredrik

Här är länken till School of Heavy Metal! Först till kvarn!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0